راهنمای نگارش مقاله

در این نشریه هیچ هزینه ای بابت داوری و انتشارمقاله ها از نویسندگان دریافت نمی شود و مقاله ها به طور رایگان منتشرمی شوند.

بند یک. شرایط علمی
به استحضار نویسندگان محترم می ر ساند جهت ارسال مقاله به فصلنامه ، رعایت کامل شیوه نامه نگارش مقاله که در قسمت راهنمای نویسندگان آمده است؛ الزامی بوده و در صورت عدم رعایت، مقاله مورد بررسی قرار نمی گیرد. 

1-     مقاله باید نتیجه کاوش‌ها و پژوهش‌های علمی نویسنده یا نویسندگان باشد.        

2-      مقاله باید اصیل و مبتکرانه باشد.

3-     در نگارش مقاله باید روش تحقیق علمی رعایت و از منابع معتبر و اصیل استفاده شود.

4-     مقاله باید تحلیلی، انتقادی و در عین حال اصیل باشد؛ بنابراین، ترجمه و گردآوری در این فصلنامه جایی ندارد.

 

      بند دو. نحوه بررسی مقاله‌ها‌

      مقاله‌های رسیده، نخست توسط هیئت تحریریه مورد بررسی قرار خواهندگرفت؛ در صورتی که مناسب تشخیص داده شوند، به منظور ارزیابی، برای داوران متخصص و صاحب‌نظر فرستاده خواهند شد. برای رعایت بی‌طرفی، نام نویسندگان از مقاله‌ها حذف می‌شود. پس از دریافت دیدگاه‌های داوران، و انجام اصلاحات داوریان، نتایج دریافت‌شده در هیئت تحریریه مطرح می­‌شود و در صورت کسب امتیازات کافی، مقاله پذیرش چاپ دریافت می­کند.

 

 بند سه. شرایط پذیرش اولیه

   1- مقاله باید دارای ویژگی‌های بند یکم «شرایط علمی» باشد و بر اساس بند چهارم «شرایط نگارش مقاله» تنظیم ‌شود و به صورت تایپ‌شده در برنامه Word با قلم   B Badr13 ارسال گردد.

    حجم مقالات: مقاله باید حداکثر در 25 صفحه تنظیم شود (بین 6000 تا 8000 هزار واژگان).

 

    2- مقالاتِ برگرفته از پایان‌نامه باید تأیید استاد راهنما را به همراه داشته باشد و نام دانشجو اول, استاد راهنما نویسنده دوم و مسئول در مقاله ذکر شود.

    3-  نویسنده باید متعهد شود که این مقاله را هم‌زمان برای هیچ مجله دیگری ارسال نکرده و تا زمانی که تکلیف آن  در این فصلنامه مشخص نشده است، آن را برای مجلات دیگر ارسال نکند.

  1. مقاله را در سایت ایران داک همانند جویی نمایید و نتیجه را در سامانه بارگزاری نمایید.
  2. فرم تعهد و تعارض نویسندگان را تکمیل و در سامانه بارگزاری نمایید(دانلود در صفحه اصلی سامانه).

  این فصلنامه در قبول یا رد مقاله و همچنین در ویراستاری آن آزاد است.

  مقالات ارسالی به هیچ عنوان مسترد نمی‌شود.

-----------------------------------------------------------------------------------------

    بند چهار.  شرایط تدوین و نگارش مقالات:

  1. مقاله از نظر نگارش باید ساختاری محکم و استوار داشته باشد و اصول فصاحت و بلاغت در تحریر آن رعایت شود. مقاله باید بدین ترتیب تنظیم شود.
  2. رعایت نکات ویرایشی و نگارشی ذیل لازم و ضروری است و شرط ورود مقاله به مرحله بررسی و ارزیابی تحریریه می‌باشد.

الف.عنوان مقاله، کوتاه و گویای محتوای مقاله باشد.

 ب.  مشخصات نویسنده یا نویسندگان شامل:

 (نام و نام خانوادگی، رتبه علمی، رشته دانشگاهی، دانشگاه ، شهر محل استقرار دانشگاه، کشور،  و نشانی پست الکترونیک و درج کد ارکیده همه نویسندگان) و مشخصات مسئول مکاتبات به همراه عنوان مقاله و واژگان کلیدی به دو زبان فارسی و انگلیسی در یک برگ ضمیمه، ارسال شود.

نکته(1). درج مشخصات در برگ ضمیمه به صورت زیر و به دو زبان فارسی و انگلیسی باشد: 

عنوان:(بالای صفحه)

پاورقی به ترتیب نویسندگان بیایید:

جوادی جوادی (نویسنده مسئول داخل پرانتز مشخص باشد )، استادیار علوم...،دانشگاه شاهد، تهران، جمهوری اسلامی ایران، آدرس پست الکترونیکی، کد ارکیده.

همچنین در لینک زیر می توانید راهنمای تصویری دریافت کد ارکیده مشاهده نمایید.

https://ijme.mui.ac.ir/files/site1/files/orcid_help.pdf

ج- مقاله به‌ترتیب باید دارای بخش‌های چکیده تفصیلی انگلیسی، چکیده فارسی، مقدمه(بیان مسئله)، پیشینه تحقیق، چارچوب نظری یا مفهومی، روش تحقیق، نتیجه‌گیری، تعارض منافع، تقدیر و تشکر  و در نهایت کتابنامه باشد.

نکته(1) : چکیده فارسی حداقل 150 و حداکثر 250 کلمه باشد. چکیده فارسی  باید دارای 4بخش مجزا شامل: بیان مسئله، هدف، روش شناسی و یافته ها باشد. چکیده انگلیسی مبسوط (Abstract Extended) بین 600 تا 800 واژه در ابتدای صفحه مقاله اضافه شود. سازمان چکیده مبسوط شامل بخش های ذیل است:

 

Title

Purpose

Methodology

Findings

Conclusion

Keyword

نکته(2):کلیدواژه فارسی و انگلیسی همانند هم و بین 4 تا 7 کلمه باشد.

نکته (3): بیان مساله شامل بیان کلیات، سوال پژوهش و فرضیه در صورت وجود خواهد بود.

نکته(4): پیشینه پژوهش باید با تیتر مستقل آورده شود. و در نهایت ذیل آن نوآوری مقاله مشخص شود. نظر به اینکه حوزه مطالعات تمدن نوین اسلامی بسیار جدید است؛ شایسته است مقالات منتشر شده در فصلنامه تمدن نوین اسلامی دیده شود و در پیشینه آورده و نقد و بررسی شود.

نکته(5): شماره گذاری تیترهای مقاله، از پیشینه تحقیق شروع می شود. لذا نیازی نیست بیان مسئله(مقدمه) تیترگذاری شود.

نکته (6): اسامی خاص و اصطلاحات لاتین و ترکیبات خارجی، بلافاصله پس از عبارت فارسی آن در داخل پرانتز در متن مقاله ذکر شود.

نکته(7): جداول و نمودارها باید شماره گذاری شوند. همچنین عناوین تمام جداول در بالای آن و نمودارها در پایین آنها بصورت وسط چین درج شده باشد.

نکته(8). تیتر نتیجه گیری، نباید شماره گذاری شود.

-----------------------------------------------------------------------------------------

بند پنجم . ارجاع دهی و تدوین کتابنامه(فهرست منابع به شیوه APA):

نکات کلیدی:

  1. اطلاعات کتابشناختی مندرج در فهرست منابع و همچنین استنادهای درون متنی، بطور دقیق بر مبنای شیوه APA باشد.
  2. تمامی استنادهای درون متن، باید در فهرست منابع  اطلاعات کتابشناختی دقیق داشته باشد.
  3. برای تمامی منابع مندرج در فهرست منابع، حتماً استناد درون متنی وجود داشته باشد.
  4. منابع مندرج در فهرست منابع، منابع واقعی باشند و Fake نباشند.(از طریق جستجو در اینترنت برای تک تک منابع از این امر اطمینان حاصل شود(.
  5. برای تمامی منابع در صورتی که DOI دارند، حتماً DOI در اطلاعات کتابشناختی درج شود. در صورتی که DOI ندارند، URL منابع بجای آن درج شود.
  6. منابع فارسی در فهرست منابع(مقالات) ، بر اساس اطلاعات کتابشناختی انگلیسی که خود مجله در خصوص مقاله ارائه کرده است و در صفحه انگلیسی نشریات موجود است)شکل انگلیسی نام نویسنده، عنوان مقاله و عنوان مجله با آنچه در مقاله آمده است مطابقت داشته باشد) به انگلیسی ترجمه شده باشد و در انتها حتماً عبارت [In Persian] درج شده باشد.
  7. در قسمت انتهایی فهرست منابع، اگر به doi ، dor یا URL ختم شده باشد نباید نقطه گذاشته شود. اما اگر به چیزی جز این ختم شود باید نقطه گذاشته شود.
  8. نحوه نگارش doi و url و dor باید یکدست باشد و از یک الگو پیروی کند. الگوی نشریه تمدن به شرح ذیل است. رعایت این الگو الزامی است:

 

https://doi.org/10.22070/rsci.2021.13871.1477

https://mri.modares.ac.ir/article_501.htm

ضروری است شناسه منحصر به فرد DoI یا DOR یا هر دو در انتهای ارجاعات هر مقاله به شرح زیر درج گردد:

رجبزاده، محسن، الهی، شعبان، حسنزاده، علیرضا، مهرآیین، محمد. (١٤٠١). اینترنت اشیا در مدیریت زنجیره تأمین:  مروری نظاممند با استفاده از رویکرد قیف پارادایمی. پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات، ٣٧(١)، ٥٩. https://doi.org/10.22102/20.3.105

Rajabzadeh, M., Elahi, S., Hasanzadeh, A., & Mehraeen, M. (2022). Internet of Things in Supply Chain Management: A Systematic Review Using the Paradigm Funnel Approach. Iranian Journal of Information Processing and Management, 37(1), 59-82. https://doi.org/10.22102/20.3.105

  1. فهرست منابع را نیز دقیقا معادل فارسی به انگلیسی ترجمه نمایید. و بعد از کتابنامه فارسی قرار دهید. در پایان منابع فارسی که به انگلیسی ترجمه می نمایید دقیقا عبارت .[In Persian ]. نشریاتی که فهرست منابع فارسی را به انگلیسی ترجمه می کنند، ضروری است در انتهای ارجاع به منابعی که در اصل به زبان فارسی بوده است به شکل استاندارد (یعنی کامل، یکدست و در کروشه) از عبارت [In Persian] استفاده گردد.

 

Akbari, A. (2022). Exploring the factors of the organizational structure of knowledge management in the libraries of medical universities. Health Information Management Journal, 18 (6), 286-290. https://dorl.net/dor/20.1001.1.17357853.1400.18.6.8.2 [In Persian].

 

الف. ارجاع‌دهی درون متنی:

ارجاع به منبع فارسی:

(جوادی،  ۱۳۹۱،  ج2،  ص ۱۰۳)

ارجاع به منبع انگلیسی:

(Nay, 2004,p54)

در ارجاعات درون متنی در صورت تکرار منبع، به جای استفاده از Ibid , op.cit و همان، پیشین؛ منبع عیناً آورده شود.

 

ب . تدوین کتابنامه(فهرست منابع به شیوه APA):

مقاله با یک نویسنده:

Fukugawa, N. (2022). Effects of the quality of science on the initial public offering of university spinoffs: evidence from Japan. Scientometrics, 127(8), 4439-4455.

بنی اسدی، نازنین(١٣٨٣). مدیریت مشارکتی معلمان و ارتباط آن با رفتار جامعه مدنی دانش آموزان. روان شناسی و علوم تربیتی، ٣٤(٢)، ١٧٥-١٩٨ .

مقاله با دو نویسنده:

Haunschild, R., & Bornmann, L. (2022). Relevance of document types in the scores’ calculation of a

specific field-normalized indicator: Are the scores strongly dependent on or nearly independent of the

document type handling?. Scientometrics, 127(8), 4419-4438.

 

شجاعی، حسین، و ثقفیان، علی(١٣٩٦). تاثیر شناخت تحولات تاریخی زبان عربی بر گستره ی پژوهش های ریشه شناسی. مطالعات قرآن و حدیث ، ١١(٢١)، ٢٨-٥ .

مقاله با سه نویسنده:

Vakkari, P., Chang, Y. W., & Järvelin, K. (2022). Largest contribution to LIS by external disciplines as measured by the characteristics of research articles. Scientometrics, 127(8), 4499-4522.

وزیری، اسماعیل، نقشینه، نادر، و نوروزی چاکلی، عبدالرضا (١٣٩٨). موانع و چالش های اشتراک گذاری داده های پژوهشی. پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، ٩(٢)، ٢٣-٥

مقاله با چهار نویسنده وبالاتر:

Wheeler, J., Pham, N. M., Arlitsch, K., & Shanks, J. D. (2022). Impact factions: assessing the citation impact of different types of open access repositories. Scientometrics, 127(8), 4977-5003.

ریاحی نیا، نصرت، رحیمی، فروغ، لطیفی، معصومه، و الله بخشیان، لیلی. (١٣٩٤). بررسی میزان انطباق ربط سیستمی و ربط کاربرمدارانه در پایگاه های اطلاعاتی Scholar Google–ISC-SID. تعامل انسان و اطلاعات، ٢(١)، 11-1.

 

توصیه می شود قبل از تدوین و نگارش مقاله، و جهت سهولت در رعایت نکات فوق الذکر یکی از اخرین مقالات منتشر شده در نشریه را ببینید.

 ----------------------------------------------------------------------------------------

بند شش. مقالات در سامانه باید در مرحله اضافه کردن فایل‌ها، به دو طریق بارگذاری شوند:

  1. فایل اصل مقاله(بدون نام نویسندگان):

باید به ترتیب شامل: عنوان، چکیده  تفصیلی و کلید واژه انگلیسی(صفحه اول)؛ عنوان ، چکیده و کلید واژه فارسی(صفحه دوم)؛ مقدمه(بیان مسئله)، پیشینه تحقیق، چارچوب نظری یا مفهومی، روش تحقیق، نتیجه‌گیری، تعرض منافع، تقدیر و تشکر، و در نهایت کتابنامه باشد.

  1. فایل مقاله(با نام نویسندگان) با عنوان فایل‌های تکمیلی یا اضافه بارگذاری شود:

باید به ترتیب شامل: عنوان، چکیده تفصیلی و کلید واژه انگلیسی+ مشخصات انگلیسی نویسندگان با جزئیات ذکر شده در بند «ب» همین دستور العمل (صفحه اول)؛ عنوان ، چکیده و کلید واژه فارسی+ مشخصات فارسی نویسندگان با جزئیات ذکر شده در بند «ب» همین دستور العمل (صفحه دوم)؛ مقدمه(بیان مسئله)، پیشینه تحقیق، چارچوب نظری یا مفهومی، روش تحقیق، نتیجه‌گیری تعرض منافع، تقدیر و تشکر، و در نهایت کتابنامه باشد.


 بند هفتم. تضاد منافع و تقدیر و تشکر

 قبل از فهرست منافع عبارت «تضاد منافع" و "تشکر و قدردانی" آورده شود و موضع نویسنده تبیین شود.

 

دانلود:

راهنمای نویسندگان

فرم تعهد نویسندگان

فرم تعارض نویسندگان 

 فلودیاگرام فرایند پذیرش مقاله

لینک دانلود راهنمای دریافت کد شناسه ارکیدORCID

لینک دانلود ثبت نام کد ارکیدORCLD