نو سلفیه، سید جمال و اتباع او، مهمترین منادیان انحطاط تمدن اسلامی و لزوم بازسازی آن در فضای اهل سنت هستند. آنان با تکیه بر مفهوم «جاهلیت»، مدعی جاهلی بودن وضعیت امروز جهان اسلام بوده، و راه نجات آن را از این وضعیت انحطاط جاهلی، تکیه بر سنتهای اصیل اسلامی عنوان میکنند. تلقی خاص این جریان از مفهوم جاهلیت، و جاهلی خواندن وضعیت فعلی جهان اسلام، سبب نوعی رویکرد خاص به دین و تمدن اسلامیشده است. رویکردی که بهشدت منتقد وضعیت موجود بوده، و با نوعی تلقی صدر اسلامی از وضعیت موجود خواستار استفاده از سنتهای سلف صالح در مواجه با این وضعیت است. این نوشتار مدعی است که این تلقی از جاهلیت صحیح نبوده، و عملاً موجب عدم فهم اسلام و تمدن اسلامیشده، و بهجای تشکیل تمدن نوین اسلامی، عملاً باقیمانده تمدن اسلامی را نابود خواهد کرد.
مظاهری, ابوذر, پیشوایی, سید محمد هادی. (1398). تلقی غلط از جاهلیت در نو سلفیه و نقش آن در عدم فهم تمدن اسلامی. فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی, 2(1), 211-238.
MLA
ابوذر مظاهری; سید محمد هادی پیشوایی. "تلقی غلط از جاهلیت در نو سلفیه و نقش آن در عدم فهم تمدن اسلامی". فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی, 2, 1, 1398, 211-238.
HARVARD
مظاهری, ابوذر, پیشوایی, سید محمد هادی. (1398). 'تلقی غلط از جاهلیت در نو سلفیه و نقش آن در عدم فهم تمدن اسلامی', فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی, 2(1), pp. 211-238.
VANCOUVER
مظاهری, ابوذر, پیشوایی, سید محمد هادی. تلقی غلط از جاهلیت در نو سلفیه و نقش آن در عدم فهم تمدن اسلامی. فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی, 1398; 2(1): 211-238.